На 10 август отбелязваме Световния ден на мързела. Говори се, че

...
На 10 август отбелязваме Световния ден на мързела. Говори се, че
Коментари Харесай

Отбелязваме световния ден на мързела

На 10 август означаваме Световния ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва към този момент повече от 100 години, само че никой не знае тъкмо от по кое време. Сигурно първите запалянковци ги е мързяло да запишат първата година.

Девизът на празнуващите през днешния ден е: " Нека се отдадем на безбрежна леност и дано мозъкът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не вършим нищо. ". В България има сентенция: " Дай на мързеливия работа, да те научи на ум ".

Най-добрата част от деня на мързела е опита да се предпазим от бърнаут, който може да ни докара до бодърствуване, меланхолия и хронична отмалялост, поучават лекарите.

Абсолютното бездействие на 10 август разрешава използването на сладолед, шоколад, разхладителни питиета и всякаква храна, която някой би ви доставил, до момента в който сте се изпружили на дивана пред тв приемника или се печете, дремейки на плажа.

За доста модерни хора мързелът е движеща мощ на напредъка. Кой е измислил отдалеченото, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора? Естествено, освен хората обичат да мързелуват, вършат го и домашните любимци. Най-ленив измежду кучетата е британският булдог. След него са френският булдог, булмастиф и моп.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР